Uppsala och Falun i bilder

Såja, då var man hemkommen från resan! Den främsta känslan jag har är att jag ser riktigt, riktigt mycket fram emot att få flytta till Sverige och Stockholm – om bara två månader! Som sagt hann jag resa upp till Uppsala, Falun och tillbringa några dagar i Stockholm, och här kommer lite bilder från den första halvan av min Sverige-tripp; resan dit, Uppsala och Falun.

Jag startade resan med att ta en taxi till Luqa flygplats på Malta på torsdagsmorgonen. Reste i helsvart i vanlig ordning (haha), flög Ryanair till Skavsta och lyckades läsa flitigt, tog flygbussen in till centrum, fick i mig en Burger King-måltid, fortsatte med tåget upp till Uppsala och njöt av fina, nordiska landskap.

IMG_6215

I Uppsala checkade jag in på hotell och tog en promenad för att se slutbiten av Antonias cykellopp. Uppsala bjöd på en solig sommarkväll och jag fascinerades av allt det fina jag såg omkring mig – så så vackert!

IMG_6251

IMG_6289

Fredagen började med att jag gjorde mig i ordning och åt en supergod hotellfrukost som jag redan har beundrat mig över här. Sedan gick jag ut till ett torg där Antonia, hennes cykellag och en hel del andra cyklister värmde upp och väntade på start för dagens lopp. Då Antonia cyklade iväg satte jag mig på ett café en stund och slöt mig sedan till hennes kompisars sällskap vid ”huolto” där de langade vatten åt cyklisterna. Tanken var att jag också skulle göra det, men kände att det är bättre att lämna uppgiften åt proffsen, haha.

IMG_6298
Då Antonia hade cyklat sina 130 km (så sjukt!) skyndade vi (eller närmare bestämt hon, med alla cykelväskor och saker) och hann precis till tåget vi ville ta. Vi åkte upp till Falun, gjorde oss i ordning och sippade på lite rödvin i hennes mysiga lägenhet, och gick sedan till stan. Vi åt god middag på Basta och gick ännu ut till en bar för att fortsätta snacket.

IMG_6305

IMG_6313
Vi somnade gott vid 2-tiden och gick upp följande morgon för att traska till affären. Vi handlade frukost och jag fascinerade mig igen, den här gången av det fantastiska utbudet och att affärerna i Sverige (gäller även Finland, men inte Malta…) är så ordningssamma. Kände mig även som en riktig noob så många gånger under resan – jag är så ovan och klumpig med att använda kontaktalösa betalningar, att ibland behöva skanna mina egna varor och andra liknande saker som Malta ligger några år efter Norden med, haha.

I alla fall gjorde vi i ordning en god frukost och gick sedan ut till Falun city (hehe). Vi gick runt, fikade och avslutade vår dag med sushi innan det var dags för mig att ta tåget ner till Stockholm och Antonia att jobba.

Det var de dagarna! Jag var riktigt nöjd med hela resan, och det var supertrevligt med en catch-up med Antonia och att dessutom se hur cyklandet hon håller på med går till. Delar upp bilderna och kommer lägga upp lite soliga Stockholms-bilder på mig och mamma lite senare.

Hejs svejs!

Annonser

Tack för kommentaren! ♥

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s