En misslyckad jordgubbsfestival och en bra måndag

”Imorgon står jordgubbsfestivalen Festa Frawli på programmet. Har hört mycket om den från tidigare år här, men aldrig varit där tidigare så det ska bli kul!”

Så avslutades mitt förra inlägg, som jag skrev på lördagen. Tror ni det blev någon jordgubbsfestival? Nej… Johanna och jag skulle ta bussen från Sliema och möta upp Ida i Mgarr. Vi dubbelkollade att vi var på rätt ställe, och enligt Malta Public Transport-appen skulle bussen komma om 15 minuter. Efter att vi hade väntat ett tag kom en maltesisk tant och sa att vägen var avstängd för bussar, och att vi måste gå ner till stranden, åka till Valletta, därifrån till Mosta och sedan ta en tredje buss till Mgarr… Taxifys uppskattning på taxipris låg på cirkus 40 €, så tyvärr blev det inget. Speciellt surt då Ida precis hade lyckats hoppa på en buss och var tvungen att hoppa av och gå hem. Såna här gånger kan man verkligen bli irriterad på Malta och hur saker fungerar (eller inte fungerar…).

Det blev i alla fall en liten lunch på Fresco’s med Johanna, vilket var trevligt, och efter det gick jag hem och fick en massa plugg gjort! Läste ungefär 80 sidor och gjorde nästan en hel inlämningsuppgift som jag sedan avslutade och skickade in idag. Borde få in mer såna här fokusdagar för att få mer gjort – så bra!

IMG_1647

IMG_1654

IMG_1659

De här bilderna är faktiskt tagna redan i januari i år. Tänk att det kan vara så här fint och klart redan då – verkligen något man blir helt blind för då man bor här!

Idag har varit en bra måndag. Jag känner av ”ny vecka, nya tag”-feelingen, började morgonen med ett träningspass, och arbetsdagen kändes positiv och rätt så effektiv. Imorgon är det dessutom ingen vanlig dag, för mamma kommer hit och stannar tills söndag. Därför är jag även ledig lite extra mot slutet av veckan, så hoppas vi hittar på trevliga saker och vädret är finfint!

Annonser

Tack för kommentaren! ♥

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s