Coola moments från Kuala Lumpur

Okej, det här kommer vara mitt sista inlägg om vår Asien-resa (i alla fall på ett tag, hehe).

Dag 13-17: På onsdagen, som var vår trettonde resedag, flög från Langkawi till Kuala Lumpur, Malaysias huvudstad, där vi sedan tillbringade våra fyra sista nätter av resan. Här kommer lite blandade bilder från de dagarna!

IMG_2640

IMG_2629

IMG_2633

Vi besökte stadens China Town…

IMG_2641

IMG_2644

IMG_2646

… och strosade sedan vidare. Testade även Kuala Lumpurs tunnelbanesystem.

IMG_2663

IMG_2654

IMG_2652

Vi hade bokat Petronas Towers på förhand (tydligen rekommenderas det p.g.a. mycket kö ofta). Utsikten var fin, men vi tyckte faktiskt tornen var mäktiga nerifrån. Kanske också beror på att det regnade/hade regnat precis just då vi var där?

IMG_2665

Lite fler bilder från uppe i tornen!

IMG_2683

IMG_2697

IMG_5520

Vi åkte tillbaka ner, och här en sista stor bild på själva Petronas – riktigt mäktiga faktiskt!

IMG_2708

IMG_2712

IMG_2713

Efter den här turistbiten gick vi till Fuego at Troika Sky Dining för den finaste middagen på resan. Vi hade bokat bord på förhand, och både förrätterna, huvudrätten och drinkarna var otroooligt goda. Stället var också riktigt mysigt och vi kände att vi betalde ett precis rätt och lagom pris för kombinationen av mat + atmosfär + utsikt.

IMG_2729

IMG_2753

På fredag mötte vi upp Andreas kompis Robin, som backpackade (backpackar) i Asien! Vi hade bestämt oss för att bocka av några attraktioner, och började med Batu Caves, en grotta (grottor?) med hinduistiska tempel.

IMG_2771

IMG_2767

IMG_2772

Efter Batu Caves åkte vi till ett ställe som heter Heli Lounge, en före detta helikopterplattform som har gjorts om till en roof top bar. Coolt ställe (tills det började regna, haha)!

IMG_2765

Två bilder till på grabbarna, två på mig (tog bilderna för mitt hår stod upp så där – vet inte vad det var för fenomen?) och så en sista med lite till av Petronas Towers ifall någon inte har tröttnat på bilder av dem än, hehe.

Vi fortsatte kvällen på drinkvägen och fick uppleva lite nattliv. Bild nummer tre och fyra är från en gammal lönnkrog, som Robin hade kollat upp på förhand. Den såg ut som en leksaksaffär och man behövde faktiskt någon form av kod för att komma in där. Lite tufft!

Dagen efter var vi sega och gick faktiskt på bio och Escape Room (så kul, vill testa alla rum även här på Malta nu!), och sista dagen blev det en regnig visit på zoo. Då vi kom in på zoot insåg jag att det var precis ett sånt där man borde bojkota – djuren hade alltför små burar och såg inte direkt ut av att kunna leva bra, men då var det redan för sent. Vi fick i alla fall se en och annan cool art. Efter ett tag började det ösregna (verkligen ösregna) och då vi sprang igenom parken till vår beställda Uber blev vi totalt genomblöta. Jag njöt inte direkt av situationen i mitt vita linne mitt i ett land med stark närvaro av islam, och vi fick gå raka vägen in i närmsta shoppingcenter för att handla nytt… Vi fick oss i alla fall ett gott skratt!

Det var det från resan! Har en jäkla hög bilder kvar, men de kanske jag lyckas plocka in här och där i framtida sammanhang. Nu är mina tankar blandade mellan att jag å ena sidan vill boka nästa äventyr nu nu nu, och å andra sidan hur oekologiskt det är att flyga (läste ett så så intressant och medryckande finsk blogginlägg om det här – kommer antagligen skriva mer en annan gång)

Tänker avsluta här för den här gången, mer flum en annan gång!

Annonser

Tack för kommentaren! ♥

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s