Då vi besökte Universal Studios i Singapore

Dag 5: Den 20 februari hade vi prickat in en dag på Universal Studios Singapore. Andreas hade länge velat åka hit och destinationen var därför en självklarhet då vi befann oss i landet. Dessutom fick jag dagen i försenad julklapp – puss och tack! Ingen av oss hade tidigare besökt någon av Universal Studiosen tidigare, och även om den här är mindre och ”inte den riktiga”, var det en riktigt cool upplevelse.

IMG_2206

IMG_2215

IMG_2218

Den här dagen njöt vi igen utav friheten som semester ger, och stressade inte på morgonen. Vi började med en indisk lunch nära hotellet, och beställde sedan en Uber, som körde oss ut till Sentosa. Då vi gick in genom portarna till nöjesfältet kändes det verkligen som om vi steg in i en helt annan värld.

Observera de poserande asiaterna på den första bilden, haha! Nu generaliserar jag, men så många människor i den här hörnan av världen poserar precis så, med händer eller fingrar i någon konstig position, och med en ”gullig” min, otroligt kul om ni frågar mig!

IMG_2229
IMG_2230

IMG_2235

Just Singapores Universal Studios bestod främst av element från tecknade och animerade filmer, och så en del attractions och ”maskiner” (vad är det riktiga ordet?) man kunde åka. Tyvärr var köerna länge rätt långa (upp till en timme per kö) och Express-biljetterna var orimligt dyra, men vi var nöjda med att gå runt och  betrakta stället och absorbera atmosfären. Då en del folk redan hade åkt hem, hann vi åka några grejer – bland annat vattengrejen på den sista bilden, och några berg-och-dalbanor. Länge sedan sist jag gjorde detta!

IMG_2251

IMG_2252

IMG_2257

Det var också otroligt, otroligt varmt i solen. Vi som fortfarande var helt orörda av solen och vita som lakan försökte skydda oss med flera lager av solkräm, som vi efter ett tag märkte hade gått ut för två år sedan, vilket ledde till ett gott skratt. Den verkade som tur ändå fungera rätt bra – trots utgångsdatumet :)

IMG_2245

IMG_2243

IMG_2237

Det var den dagsaktiviteten i korthet!

Nu under de sista dagarna befinner vi oss i Kuala Lumpur. Vi har redan besökt Petronas Towers och bestämt oss för att åka till Batu Caves, och förutom det har vi listat en del sevärdheter som ”eventuellt intressant att se”. Dessutom har vi hunnit med lite shopping – vårt hotell är i samma nyggnad som ett rätt stort center. En rolig sak är också att Andreas kompis Robin som backpackar i Asien har landat här idag, så under våra sista dagar kommer vi hitta på lite saker med honom. Har bland annat hört om en roof top bar som förr har fungerat som helikopterplattform.

Vi hörs senare!

Annonser

Tack för kommentaren! ♥

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s