Sightseeing i London och början på Asien-äventyret

Om allt har gått som planerat så sitter jag och Andreas just nu på ett flygplan mellan Istanbul och Malaysia, och ska så småningom landa i Kuala Lumpur! Klockan är 7 timmar mer i Malaysia än på Malta, så då det här läggs upp är klockan 16:00 där framme.

Här börjar alltså vårt äventyr – vi landar i KL där vi ska sova en natt för att imorgon på morgonen/förmiddagen ta oss till centralstationen och åka ner till Singapore med buss. Flyg hade möjligtvis varit ett smidigare alternativ, men jag insisterade på buss då jag tycker det kommer bli  enmer spännande upplevelse, vi kommer se mer, och så har jag miljöaspekten i bakhuvudet lite grann också (låter väl kontroversiellt med en resa som denna, men man kan väl i alla fall välja bort en flygtur då det är möjligt?).

I alla fall kommer jag inte ännu i det här skedet att ha någon möjlighet att blogga, så passade på att tidsinställa ett inlägg och lägga upp bilderna jag tog under min ensamma turistdag i London för en vecka sedan.

IMG_1891

IMG_1880

IMG_1884

I slutet av resan bodde jag på London Mariott Hotel Regents Park med Casino Wings-killarna. Deras lördagsprogram var att åka till Wembley Stadium för att se en matchen mellan Tottenham och Arsenal, som förövrigt slog publikrekord någonsin i Premier League. (Lyckades jag låta som om jag nästan har lite fotbollskoll? Det är inte sanningen i alla fall – jag var tvungen att googla båda lagen, var matchen låg och vilken liga det var…)

IMG_1897

IMG_1902

IMG_1905

Efter en lång nattsömn lyckades jag ta upp mig och hitta en närliggande tunnelbanestation. Därifrån åkte jag till Oxford Street, men jag har satt lite av ett shoppingstopp för mig själv, så gick mest runt och satte mig efter ett tag på Five Guys för en väldigt god hamburgare, fries och stor cola för att bota min bakfylla…

IMG_1924

IMG_1913

IMG_1935

Piggnade till och kände för att gå runt lite längre. Jag kollade upp lite ställen jag kände igen på Google Maps, och tog en rutt ner mot Thames, där jag tänkte att jag ville få en skymt av både London Eye och Big Ben. Som ni ser var det rätt regnigt, men det gick bra att traska runt ändå! Jag drog huvan över huvudet och kunde till och med ta en del bilder – så så mycket regnade det inte.

IMG_1938

IMG_1941

IMG_1948

Till sist gick jag tillbaka upp mot staden och passerade både St James’s Park, Buckingham Palace och Green Park. I det här skedet trodde jag att jag var nära hotellet och kunde gå tillbaka, men hade visst kollat upp fel Marriott Hotel… Det gick bra ändå – blev bara en till tunnelbaneresa tillbaka!

En sak jag var riktigt fascinerad över i London var hur bra och smidigt saker fungerade, hur trevliga folk var (jämfört med Maltas service) och tekniken! Speciellt förundrad blev jag då jag kunde använda den kontaktlösa betalningsfunktionen på mitt vanliga bankkort (det finska kortet såklart, Bank of Valletta har inte ens lyckats utveckla en smidig mobilbank…) som ”biljett” för kollektivtrafik! Man behövde alltså inte köpa en biljett, utan systemet tog automatiskt betalt för den resa man åkte – så smart! (Nu kanske jag ligger sjukt långt efter i tekniken i och med att jag har bott på Malta i 3½ år, men jag tyckte i alla fall att det var fascinerande!)

Enough om London – snart kan jag förhoppningsvis bjuda på lite coola snaps från Asien!

Annonser

Tack för kommentaren! ♥

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s