Fredagsfunderingar – att sluta se saker som tillfälliga

Det här är något jag har funderat på en hel del på senaste tiden och något jag verkligen vill bli bättre på; att sluta se saker som tillfälliga, och för att slänga in en liten klyscha – leva mer i nuet.

img_0280

Ända sedan jag flyttade till Malta för snart två och ett halft år sedan (!) har jag hela tiden haft inställningen att jag nog kanske möjligtvis antagligen kommer att flytta tillbaka till Finland ganska snart. Det har tyvärr medfört att jag inte riktigt har gjort mig så hemma som jag kunde ha gjort. Jag har inte satsat på att fixa till lägenheterna jag har bott i, jag skaffade mig inte på lång tid några riktiga hobbyer och jag har heller antagligen inte skaffat lika många och stabila vänner som jag kunde ha gjort.

img_0271

Allt det här tror jag beror på inställningen jag har haft, som jag kunde ha påverkat själv från början om jag hade insett hur mycket den påverkar vardagen. Det är ganska intressant hur sådana insikter kan dyka upp mitt i allt, men jag är glad att jag nu har förstått det här och kan börja jobba för att sluta tänka så.

img_0273

Om allt går så bra som jag drömmer om, kommer jag antagligen att stanna kvar på Malta ett bra tag till. Då jag åker hem över jul kommer jag därför att ta med mig saker som jag tidigare har tänkt är för tunga och kan vänta på min flytt tillbaka till Finland, men som jag vet gör mig glad och ger mig hemmakänsla (t.ex. fler av mina kokböcker, hehe). Planen är också att nästa år hitta en ny lägenhet, en som på riktigt känns som ett hem. Blir så förväntansfull då jag tänker på det!

img_0281

I alla fall, som en liten slutsats tror jag det här är något som är bra att tänka på för alla. Oavsett om man studerar och bor i en liten lya på några kvadrat, studerar på andra sidan jorden eller ”hemma” i Finland, är det så lätt att fastna i att man bara väntar på nästa skede i livet. Visst, se fram emot saker, men kom ihåg att livet sker nu!

Annonser

Tack för kommentaren! ♥

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s