Onsdagen den 11.6

Igår var dagen som jag skulle ha haft mina inträdesprov till jurin i Helsingfors om allt hade gått som de ursprungliga planerna. Nu sitter jag med Martina på vårt lilla rum här i Swieqi och funderar över vad vi ska göra denna soliga dag. Vi börjar märka hur stressen om pengar gnaver i bakhuvudet men försöker att inte påverkas av det alltför mycket. ”Arbetsintervjun” (verkar inte finnas några riktiga intervjuer här) ledde till att de skulle ringa oss om när vi kan komma på ett fyra timmar oavlönat (det är alltid så här…) provskift och sedan får vi veta mer. Lite jobbigt med tanke på att vi har det andra jobbet i Valletta dit vi i praktiken kan meddela när vi vill och kan jobba, men om man får ett nytt måste man ju vara flexibel för att vara bra. Hoppas de ringer snart och att vi får allt att gå ihop!

I varje fall, jag var på jobb igår fem timmar. Det var redan mycket roligare nu då jag fick göra det mesta och kände att jag klarade mej någorlunda själv. Såklart jag måste fråga mycket då stället är nytt men i varje fall. Problemet är bara avståndet till Valletta. Lönen verkar inte vara mycket bättre någonstans, folk säger att 5 e/h är en helt acceptabel lön för att vara servitris. Efteråt gick vi på ”intervjun” och på kvällen åt vi franskisar, pizza och en massa glass för att vi var så störda (bort med den vanan..!) och så träffade vi Dan som bor här och vi har haft kontakt med via Couchsurfing då vi i början sökte boende. Han var riktigt trevlig, vi gick en ganska lång promenad längsmed havet och han rekommenderade ett par ställen till oss. Jee, vi har en kompis typ, haha :D

IMG_6266

Sent på kvällen gick vi ännu till stranden närmast oss för ett kvälls/nattsim. Det var ungefär natt men folk är alltid igång här så kändes mer som kväll. Sedan var det läggdags. Nu tänkte vi söka runt lite på nätet efter jobb för att ha mer alternativ. Kund-support på något bettingbolag lär vara lite bättre avlönat så kanske det skulle vara värt att testa. Låter bara väldigt tråkigt att sitta framför en dator och jobba här.. Hejhej!

♥: Hedda

Annonser

4 thoughts on “Onsdagen den 11.6

  1. Läste nångång en blogg en svensk flicka nånstans i Spaninen som jobbade i telemarketing, satt inne o pratade i telefon hela dagen men hon skrev just att de va mycke bättre betalt o faktiskt int så jobbit/tråkit som hon tänkt :) Men hoppas ändå ni hittar någå jobb ni själva tycker om!

  2. Läste just en artikel om lagstadgade minimilöner i EU-länder och i Malta är det 4,05 €/timme. Så det kravet är i alla fall fyllt. Håller tummarna att det nappar för er med något ännu bättre som ni trivs med! :)

Tack för kommentaren! ♥

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s